Podružnica Novska - Lipovljani

Obilježavanje blagdana sv. Barbare u Novskoj 09.12.2016.

Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin 'Kvin' je u petak, 9. prosinca u Novskoj obilježila blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara. Članovi udruge su se, zajedno s gradonačelnikom Grada Novske Vladom Klasanom, zamjenikom načelnika Općine Lipovljani Tomislavom Lukšićem, te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske i Lipovljana, okupili kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku, kako bi im paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odali počast.

Zatim je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred spomen ploče u holu zgrade INA Naftaplina-a, gdje je predsjednik Udruge 'Kvin' Zoran Bonjaj nazočnima poručio kako ne smijemo zaboraviti branitelje koji su dali svoje živote za obranu domovine. Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin 'Kvin', podružnice Novska i Lipovljani, ujedno i djelatnik INA Naftaplin-a Igor Štavalj, rekao je kako podružnica djeluje već dugi niz godina tijekom kojih pokušavaju sačuvati sjećanje na Domovinski rat.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je naglasio kako je ponosan što ljudi iz svih krajeva dolaze kako bi se s pijetetom poklonili žrtvi naših branitelja. 'Posebno mi je drago što sjećanje na njih održavaju i branitelji INA Naftaplin-a KVIN, i to u ovo vrijeme, kada posebno moramo braniti istinu o Domovinskom ratu' – izjavio je gradonačelnik, te je još jednom pozvao sve branitelje diljem Lijepe naše na jedinstvo i ustrajnost u promicanju istine o Domovinskom ratu.

Obilježavanje blagdana sv. Barbare u Novskoj 10.12.2015.

U četvrtak 10. prosinca Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin 'Kvin' i ove godine obilježila je blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara. Vijence su položili ispred spomenika za poginule branitelje u Novskoj. Osim Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin, Udruga žena poginulih branitelja, HVIDR-a Novska, svijeće su zapalili zamjenik gradonačelnika Grada Novske Vedran Mihaljević i načelnik općine Lipovljani Mario Ribar. Poslije paljenja svijeća uputili su se u zgradu INE i položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja u holu zgrade.

Uslijedila je svečana sjednica u zgradi INA-Naftaplina Novska a nazočne je pozdravio predsjednik Udruge 'Kvin' Zoran Bonjaj istaknuvši kako se ne smiju zaboraviti svi oni koji su dali svoje živote za obranu domovine i sve one branitelje kojima je i danas teško i sve one koji još tuguju za svojima najmilijima.

Zamjenik gradonačelnika Grada Novske Vedran Mihaljević obratio se nazočnima prigodnim riječima istaknuvši kako Grad Novska podržava sve branitelje i braniteljske populacije, kao i naslijeđe Domovinskog rata i to pokazuju u vidu novih obilježja kod spomenika Trokut Novska, obnovom postojećih spomenika te zapošljavanjem djece poginulih branitelja.

Načelnik Općine Lipovljani svima je čestitao sv. Barbaru i zaželio svima sretne nadolazeće blagdane i Novu godinu s tradicionalnim pozdravom rudara SRETNO. Na svečanoj sjednici bili su mnogi uzvanici a među njima i predstavnik managmenta Crosca Željko Došen koji se obratio također s prigodnim riječima zaželivši svima sretne blagdane i 2016. godinu.

Aktivni natječaj

Interni natječaj INA grupe

Kontakt

Udruga branitelja Domovinskog rata INA - Naftaplin "Kvin"

Adresa: Šubićeva 29, Zagreb
Telefon: 01 465 1606
Tajnik: +385 (91) 497 1812
E-mail: Administrator KVIN-a